Power Tax Training Main Image Banner

Οι 10 λόγοι που κάποιος αξίζει να αναβαθμίσει τα προσόντα του

Οι 10 λόγοι που κάποιος αξίζει να αναβαθμίσει τα προσόντα του

Όλοι έχουμε ταλέντα και προσόντα. Άλλοι περισσότερο ανεπτυγμένα και άλλοι λιγότερο. Λένε ότι κάποιος γεννιέται με ταλέντο, ότι ο ταλαντούχος είναι σε θέση να κάνει αβίαστα αυτό στο οποίο έχει ταλέντο ενώ οι υπόλοιποι απλά το ονειρεύονται.

Όλες οι έρευνες όμως έχουν αποδείξει ότι αυτό δεν ισχύει και ότι όλοι μπορούν να αναπτύξουν τα προσόντα τους ασχέτως αν έχουν γεννηθεί ή όχι με αυτά.

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι η δουλειά με τον εαυτό μας. Είναι ζωτικής σημασίας να αφιερώσουμε χρόνο και να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε το πώς μπορούμε να προωθήσουμε την καριέρα μας, με την προσθήκη νέων δεξιοτήτων, προσόντων και εμπειρίας στο βιογραφικό μας.

Γιατί, λοιπόν, πρέπει να βελτιώσουμε τα προσόντα μας;

1. Ελάχιστοι θα ασχοληθούν με την προώθηση της καριέρας κάποιου, ούτε ο διευθυντής του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της επιχείρησης, ούτε ο εργοδότης, πάρα μόνο ο κάθε ένας από εμάς για τον εαυτό του. Αντί να επαναπαυόμαστε στις δάφνες που μέχρι στιγμής «θεωρητικά έχουμε», καλό είναι να ψαχνόμαστε για κάτι καλύτερο που θα μπορέσει να διευρύνει τους ορίζοντές μας.

2. Ένας από τους σημαντικότερους λόγους αναβάθμισης των προσόντων του κάθε ενός από εμάς είναι η νέα εργασία. Είτε κάποιος που είναι εργαζόμενος μπορεί να κερδίσει μια θέση πιο ενδιαφέρουσα και πιο κερδοφόρα είτε αυτός που δεν εργάζεται να καταφέρει να μπει ξανά στην αγορά εργασίας.

3. Αναβαθμίζοντας τα προσόντα και τις δεξιότητές μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε καλύτερες επαγγελματικές συνθήκες και μισθό. Νιώθουμε προσωπική ικανοποίηση και διατηρείται ο ενθουσιασμός για την δουλειά μας. Αποτέλεσμα αυτού, και οι δύο παραπάνω λόγοι οδηγούν στο να κάνουμε καλύτερα αυτό με το οποίο ασχολούμαστε.

4. Υπάρχουν δουλειές που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζουν (λογιστική) ή αναβαθμίζονται (τεχνολογία). Τι πρέπει να κάνουμε εμείς για αυτό; Πρέπει ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να διαχειριστούμε όλες τις αλλαγές και να τις γνωρίζουμε, ούτως ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάποια ενδεχόμενη συνέντευξη εργασίας.

5. Αναβαθμίζοντας τα προσόντα μας – αναβαθμιζόμαστε προσωπικά, γινόμαστε πιο ανταγωνιστικοί και ξεχωρίζουμε. Παραδείγματος χάρη, οι λογιστές γνωρίζουν να κρατούν απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία. Λιγότεροι, όμως, γνωρίζουν το κομμάτι των προσλήψεων και της μισθοδοσίας γενικότερα. Δεν θα ήταν πλεονέκτημα για κάποιον να μπορεί να ανταπεξέλθει τόσο στην διατήρηση βιβλίων είτε Β’ είτε Γ’ Κατηγορίας, αλλά και στα εργατικά; Θα ξεχώριζε σίγουρα! Οι εργοδότες προτιμούν τα άτομα με «συνδυασμό δεξιοτήτων».

6. Οι εργοδότες θέλουν να βλέπουν ότι το προσωπικό τους δεν επαναπαύεται και ότι παλεύει να βελτιώσει τις ικανότητες και τα ταλέντα του. Σέβονται τα άτομα αυτά και τα θέλουν κοντά τους.

Πέρα από όλους τους παραπάνω λόγους που αναφέρθηκαν, το πιο σημαντικό μέρος της απόκτησης μιας νέας δεξιότητας ή της απόκτησης γνώσεων είναι η ευτυχία που νιώθει κάποιος ότι προχωράει μπροστά.

Κανείς, πραγματικά δε μπορεί να χάσει εκπαιδεύοντας τον εαυτό του και βελτιώνοντας τα προσόντα του με απώτερο σκοπό να αναβαθμίσει και την καριέρα του.

Πως όμως τα πετυχαίνουμε όλα αυτά; Τι μπορούμε να κάνουμε;

Εδώ μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Ερχόμενος κάποιος στο Power-Tax-Training μπορεί να πετύχει όλα τα παραπάνω που αναφέρθηκαν βελτιώνοντας τις γνώσεις του στο κομμάτι της λογιστικής, είτε είναι τελειόφοιτος-απόφοιτος οικονομικής σχολής είτε ήδη ελεύθερος επαγγελματίας-μισθωτός.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα;
Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας στο τηλ. 210 6231894 και στο email: info@power-tax-training.gr

Power Tax Training Σεμινάρια Λογιστικής

Σεμινάρια Λογιστικής απο την Power Tax Training

Δείτε όλα τα σεμινάρια