Power Tax Training Main Image Banner

14 Μικρά μυστικά για την εύρεση Εργασίας όταν δεν έχουμε προϋπηρεσία – εμπειρία

14 Μικρά μυστικά για την εύρεση Εργασίας όταν δεν έχουμε προϋπηρεσία - εμπειρία

1.Ανανέωση CV

Ανανεώστε το βιογραφικό σας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να βοηθήσετε τον άνθρωπο που θα κάνει την επιλογή σας να του είναι πιο εύκολη. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αλλά και templates στο διαδίκτυο από τα οποία μπορείτε να πάρετε ιδέες και να δημιουργήσετε το δικό σας.

Τα πολύ μεγάλα βιογραφικά δεν πρόκειται να τα δει σχεδόν κανείς. Δύο τρεις σελίδες στις οποίες θα  θα έχετε προσαρμόσει το βιογραφικό σας με βάση τα χαρακτηριστικά της αγγελίας είναι αυτό που χρειάζεστε.

 

2.Τραβήξτε την προσοχή του κατάλληλου ανθρώπου

Τραβήξτε την προσοχή του ανθρώπου που κάνει την επιλογή.  Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο να φανταστείτε ότι για μία αγγελία μπορεί κάποιος να πάρει και 100 και 200 και 500 βιογραφικά.  Τι πρέπει να κάνετε πραγματικά.

Ξεχωρίσετε με ένα βιογραφικό διαφορετικό από τα άλλα και ΚΑΝΤΕ εντύπωση στον άλλον να Θέλει να σας κάνει  το πρώτο ραντεβού.

 

3.Μικρές αγγελίες

Υπάρχουν πολλά sites όπου μπορείτε να κάνετε αναζήτηση σχετικών αγγελιών εργασιών όπως η Χρυσή Ευκαιρία, Skywalker, καριέρα, jobfind κλπ. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά κύριο λόγο εδώ είναι ότι, πολλοί επιχειρηματίες-προϊστάμενοι επιλέγουν να διαλέξουν πέρα από τα τυπικά προσόντα και εμπειρία, και ανθρώπους οι οποίοι μένουν κοντά στην επιχείρησή τους.  Άρα, ψάξτε για αγγελίες οι οποίες είναι κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας σας.

 

4.Κλείστε το ραντεβού προσαρμόζοντας το  βιογραφικό σας

Το βιογραφικό σας είναι το μέσο που θα κλείσει το ραντεβού, το πρώτο ραντεβού. Βελτιώστε το βλέπω κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Μη χρησιμοποιείτε λοιπόν το ίδιο βιογραφικό για όλους τους εργοδότες και χρησιμοποιείστε υπέρ σας οτιδήποτε είναι αυτό που θα κλείσει το πρώτο ραντεβού.

 

5.Ξανάστείλτε το βιογραφικό σας

Εάν η εταιρεία έχει ανάγκη να καλύψει άμεσα τη θέση, τότε είναι καλό να στείλετε το βιογραφικό σας μέσα σε μια-δυο μέρες. Αντίθετα, εάν η επιχείρηση δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη και έχει το περιθώριο να μπορεί να δει όλους τους υποψηφίους, μία πάρα πολύ καλή τεχνική είναι να το στέλνετε στη μέση και στο τέλος της λήξης της αγγελίας.

 

6.Χρησιμοποιήστε το διαδίκτυο

Ανεβάστε το βιογραφικό σας online σε διάφορα σχετικά sites όπως το καριέρα, Linkedin κ.λ.π. έτσι ώστε  να μπορούν να σας βρουν εύκολα οι εργοδότες που ενδιαφέρονται.

 

7.Μάθετε για τις κρυφές δουλειές

Υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις που οι αγγελίες δεν βγαίνουν στην αγορά εργασίας,  αλλά μέσα από γνωστούς ή φίλους. προσωπικές δηλώσεις στάσεις έχει αποδειχθεί εδώ και πολλά χρόνια  ότι είναι και οι καλύτερες δουλειές.  Μην αμελείτε λοιπόν το δίκτυο γνωριμιών σας, είτε στο Facebook είτε οπουδήποτε αλλού και   δια δράστε κάνοντας γνωστό   το ενδιαφέρον σας.

 

8.Να είστε στην ώρα σας

Σχεδιάστε το δρομολόγιο σας για τη μετάβασή σας στην έδρα της εταιρείας που έχετε ραντεβού και φροντίστε να είστε 15 λεπτά νωρίτερα στο σημείο αυτό. Μπαίνετε μέσα πέντε λεπτά πριν από την καθορισμένη  ώρα.

 

9.Πρώτο ραντεβού – “πουλήστε” τον εαυτό σας

Μέσα στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα ο άνθρωπος θα σας αξιολόγηση θα έχει διαμορφώσει άποψη για το εάν δεις το κατάλληλος υποψήφιος για αυτόν ή όχι.

Ντυθείτε επαγγελματικά αλλά μην το παρακάνετε, καλό είναι εδώ να έχετε κάνει μία έρευνα για την εν λόγω εργασίας πού έχετε πάει και να έχετε προσαρμόσει το ντύσιμό σας ανάλογα.  π.χ. σε ένα λογιστικό  γραφείο δεν χρειάζεται να πάτε με κουστούμι και γραβάτα,  αντίθετα αν πάτε σε κάποια θυγατρική πολυεθνικής, είναι δεδομένο ότι πρέπει να το κάνετε.

Εφόσον δεν έχουμε προϋπηρεσία δεν ρωτάμε  γεια ωράριο και για χρήματα. Έτσι κι αλλιώς ότι η συμφωνία και να κάνετε είναι άκυρη και  υπερισχύει το εργατικό δίκαιο.

Από την άλλη  φανταστείτε ότι απέναντί σας ο άνθρωπος που σας παίρνει συνέντευξη σκέφτεται το πόσο πολύ δουλειά θα χρειαστεί έτσι ώστε να μπορέσετε να υλοποιήσετε το βασικό κορμό των  αρμοδιοτήτων σας.

 

10.Αγγελίες μέσω ΟΑΕΔ

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος όλοι εσείς που δεν έχετε εμπειρία, είναι να χρησιμοποιήσετε τα απαιτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ,  έτσι ώστε να τα καταφέρετε να βρείτε εργασία και να αποκτήσει την πολυπόθητη εμπειρία.

 

11.Αγγελίες μέσω εταιρειών απασχόλησης

Υπάρχουν διάφορες τέτοιες εταιρείες οι οποίες αναζητούν για λογαριασμό των πελατών τους προσωπικό. Ο κύριος λόγος εδώ είναι ότι οι εν λόγω εταιρείες πολλές φορές δεν έχουν το χρόνο να κάνουν τις συνεντεύξεις και να διαλέξουν τους κατάλληλους υποψηφίους. Για αυτό στις περιπτώσεις αυτές απευθύνονται  σε εταιρείες απασχόλησης.

Όπως είναι η Adecco, manpower,  icap,   randstad, κλπ.

 

12.Προκήρυξης διαγωνισμού σε ΔΕΚΟ ΟΤΑ νομικά πρόσωπα

Άλλος ένας καλός τρόπος για εύρεση εργασίας είναι να έχετε ζωντανό το ενδιαφέρον σας για τις προκηρύξεις που κατά καιρούς βγαίνουν για να συμμετάσχετε ψυχολόγους διαγωνισμός για την πλήρωση θέσεων

 

13.Αγγελίες μέσω ΚΔΒΜ1 Power tax training

Πολλές εταιρείες  καθώς και λογιστικά γραφεία τα τελευταία χρόνια,  αντί να βάλουν αγγελία και να αναζητήσουν προσωπικό,  προτιμούν να απευθύνονται απευθείας σε μας και να στέλνουμε από το “φυτώριο” μας τους σπουδαστές μας που ταιριάζουν  ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εταιρείας τους.

 

14.Μην τα παρατάτε ποτέ

Ο στόχος σας είναι να αποκτήσετε εμπειρία,  εφόσον θα συμβεί αυτό μετά θα μπορείτε να δουλέψετε οπουδήποτε και να βελτιώσετε σημαντικά τις απολαβές σας.  Άρα πάτε εκεί που δεν εκεί που δεν πάνε οι άλλοι και κάντε αυτά που αποφεύγουν οι άλλοι.

π.χ. μπορεί να μένετε  στο Μαρούσι και μία δουλειά στο Κορωπί,  τα έξοδα μετακίνησης σε σχέση με τον μισθό να είναι σχεδόν ισόποσα,  όμως θα πάρετε μία θέση που δεν πάει εύκολα κάποιος και αφού περάσουν ένα με δύο χρόνια θα μπορέσετε να κάνετε μεταγραφή πολύ πιο κοντά και με  πολύ καλύτερα χρήματα.

 

 

Απέκτησε Συγκριτικό πλεονέκτημα στην Ανεύρεση Εργασίας

                                          Μάθε Πώς ..??

Σεμινάρια Λογιστικής Δια Ζώσης και με E-learning σε όλη την Ελλάδα

 

14 Μικρά μυστικά για την εύρεση Εργασίας όταν δεν έχουμε προϋπηρεσία - εμπειρία

 

 

Power Tax Training Σεμινάρια Λογιστικής

Σεμινάρια Λογιστικής απο την Power Tax Training

Δείτε όλα τα σεμινάρια