Power Tax Training Main Image Banner

Ευκαιρίες Εργασίας

Πολλοί απόφοιτοι ανωτέρων ή ανωτάτων σχολών πιστεύουν ότι το δίπλωμα τους αποτελεί το διαβατήριό τους για μία σίγουρη καριέρα. Η πραγματικότητα όμως είναι συχνά σκληρή.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην παρασυρθείτε από την υπερβολική αισιοδοξία.

  • Πληροφορηθείτε το μισθό το ωράριο και τα καθήκοντα εργασίας. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους εργοδότες εκείνους που αλλάζουν προσωπικό συνέχεια. Είναι καλύτερο να καθυστερήσετε λίγο την εύρεση εργασίας από το να ψάχνετε για καινούρια σε λίγους μήνες.
  • Προσέξτε πολύ την εμφάνισή σας όταν πηγαίνετε για προσωπική συνέντευξη. Η εμφάνιση υποδηλώνει πολλά για τον τρόπο που φροντίζετε τον εαυτό σας και τη σημασία που δίνετε στην λεπτομέρεια. Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η πρώτη εντύπωση είναι πολύ σημαντική.
  • Ψάχνοντας για εργασία συμπεριφερθείτε με τον ίδιο τρόπο με αυτόν που θα είχατε αν δουλεύατε. Φτιάξτε ένα ημερήσιο πρόγραμμα ανεύρεσης εργασίας που να διαρκεί 09.00 με 17.00. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνονται οι πιθανότητες να βρείτε δουλειά και δραστηριοποιηθείτε καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.
  • Εξασκηθείτε στις προσωπικές συνεντεύξεις. Κάντε μια λίστα με τις ερωτήσεις που πιστεύετε ότι θα σας κάνει ένας πιθανός εργοδότης, καταγράψτε τις απαντήσεις και ξεκινήστε τις πρόβες. Βρείτε απαντήσεις σε ερωτήσεις τύπου “ποιό είναι το κυριότερο πλεονέκτημα ή αδυναμία σας;”, “πώς μπορείτε να βοηθήσετε την εταιρεία στην επίτευξη των στόχων της;” . Είναι ο ιδανικότερος τρόπος να προετοιμαστείτε για μια συνέντευξη, ιδιαίτερα αν σας προκαλεί άγχος η όλη διαδικασία.
  • Να είστε σίγουρος για τον εαυτό σας. Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας για εργασίες που δεν μπορείτε ή δεν έχετε τα προσόντα να κάνετε. Μην μπερδεύετε την αυτοπεποίθηση με την υπεροψία, Οφείλετε να γνωρίζετε τις ικανότητες και τις αδυναμίες σας.
  • Μην απογοητεύεστε και μην παίρνετε την απόρριψη προσωπικά. Στις μέρες μας στην αγορά εργασίας υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Το γεγονός της απώλειας μιας θέσης εργασίας δεν σημαίνει ότι δεν είστε ικανός ή δεν έχετε προσόντα, Μην χάνετε παραπάνω χρόνο για μια χαμένη θέση εργασίας. Συνεχίστε την προσπάθεια και είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα ανταμειφτείτε.

Ένα έγγραφο που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό.

Μέσω του Power Tax Training, έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε ένα ολοκληρωμένο βιογραφικό κατά το πρότυπο του EuroPass να το αποστείλετε σε εταιρείες που σας ενδιαφέρουν.

Ευρωπαϊκό Βιογραφικό Europass

Το 1998, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Cedefop σύστησαν το Ευρωπαϊκό φόρουμ για τη διαφάνεια των επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων, προκειμένου να φέρουν σε επαφή τους κοινωνικούς εταίρους και τους εκπροσώπους των αρμόδιων για την κατάρτιση αρχών των κρατών μελών σχετικά με το θέμα της διαφάνειας των τίτλων.

Τι είναι το Europass

Εάν θέλετε να εγγραφείτε σε ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, εάν ενδιαφέρεστε για μια θέση απασχόλησης ή αναζητάτε μια εμπειρία στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με σαφή και κατανοητό τρόπο.

Το Europass είναι ένα νέο μέσο που σας βοηθά:

  • να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και εύκολα κατανοητό στην Ευρώπη (Ευρωπαϊκή Ένωση, χώρες ΕΖΕΣ/ΕΟΧ και υποψήφιες χώρες)
  • να κινηθείτε σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης.

Το Europass περιλαμβάνει:

  • δύο έγγραφα (το βιογραφικό σημείωμα Europass (CV) και το Διαβατήριο Γλωσσών Europass), που μπορείτε να συμπληρώσετε μόνοι σας και
  • τρία έγγραφα (το συμπλήρωμα πιστοποιητικού Europass, το συμπλήρωμα διπλώματος Europass και την κινητικότητα Europass), τα οποία συμπληρώνονται και εκδίδονται από τους αρμόδιους φορείς.

Το Europass υποστηρίζεται από ένα δίκτυο Εθνικών Κέντρων Europass.

Το Europass θεσπίσθηκε με την απόφαση αριθ. 2241/2004/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 15ης Δεκεμβρίου 2004 σχετικά με το ενιαίο κοινοτικό πλαίσιο για τη διαφάνεια των επαγγελματικών προσόντων και ικανοτήτων.

Το βιογραφικό σημείωμα Europass

Τι είναι;

Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το Europass μπορεί να αρχίσει συμπληρώνοντας το βιογραφικό σημείωμα. Το βιογραφικό σημείωμα Europass σας επιτρέπει να αναδείξετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας. Mπορείτε να επισυνάψετε σε αυτό άλλα έγγραφα Europass.

Το διαβατήριο γλωσσών Europass

Τι είναι;

Το Διαβατήριο Γλωσσών Europass σας παρέχει τη δυνατότητα να περιγράψετε τις γλωσσικές σας δεξιότητες, οι οποίες είναι καθοριστικής σημασίας για την εκπαίδευση και την απασχόληση σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το Διαβατήριο Γλωσσών Europass θεσπίσθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού χαρτοφυλακίου γλωσσών που περιλαμβάνει τρία έγγραφα: το διαβατήριο γλωσσών, το γλωσσικό βιογραφικό και το ντοσιέ.

Power Tax Training Σεμινάρια Λογιστικής

Σεμινάρια Λογιστικής απο την Power Tax Training

Δείτε όλα τα σεμινάρια